Barion Pixel

KoncertBooking: Hidd el végre: a következetesen épülő zenei karrier nem csak álom!

újraindulás - 2022.06.15

Hidd el végre: a következetesen épülő zenei karrier nem csak álom!

Nyilvánvalóan rengeteg módja van annak, hogy egy zenész olyan életet éljen, amilyet szeretne. Hogy hosszú távon is azt csinálja, amit szeret. Hogy a kudarcok ellenére vagy éppen azok miatt folyamatosan keresse az inspirációt. Hogy konzisztensen haladjon céljai elérése felé. A fenntartható zenészkarrier felépítésével kapcsolatban hoztunk most néhány tippet, íme:

Fejleszd önmagad!

Manapság, ha boldogulni akarsz a zeneiparban, akkor sok mindennek kell lenned. Rendkívül keményen dolgozónak, elhivatottnak, kreatívnak, intuitívnak, rugalmasnak, előre gondolkodónak, megértőnek, türelmesnek, motiváltnak stb. 

Zenészként a függetlenség felé vezető út rengeteg önfejlesztéssel és türelmes művelődéssel jár. Próbáld meg élvezni a folyamatot és kezeld kellő higgadtsággal a frusztrációidat!

Közben pedig tanulj, sajátíts el új készségeket, fedezd fel a technológiai újításokban lévő lehetőségeket - a tudást sohasem veheti el tőled senki.

Légy a zenei bölcsesség szivacsa! 

Keress olyan zenészeket és üzletembereket, akiket tisztelsz és ha lehetőséged van rá, tölts velük minél több időt! A cél nem a tudás „elvétele” vagy a másolás, hanem inkább az emberekkel való kapcsolatteremtés, továbbá a munkafolyamatuk és szemléletük teljesebb megértése. Nézd meg, hogy másoknak mi vált be, mások hogyan szervezik az életüket, hogyan építik a karrierjüket! 

Akár úgy is megtanulhatsz zenét rögzíteni, hogy több ezer órát töltesz egy stúdióban, és szemtanúja vagy mások alkotói folyamatának. Engedd, hogy mások sikere táplálja a tudásodat, kreativitásodat!

És ez nem csak a többi zenésztől való tanulásról szól, figyeld a körülötted lévő embereket, legyen az egy szolgáltató vagy egy üzletember – mi az, amit jól csinál, mi az, ami nálad is működhetne a saját képedre formálva? 

Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára

Ne hajszold túl magad!

Ne kergesd a dalokat a hét összes napján és ne stresszeld túl magad az ötletelés miatt! Inkább éld az életed, inspirálódj, közben pedig szerezz élményeket, tapasztalatot arról, hogy miről érdemes írni, mi a fontos neked.

Sokaknak a legjobb dalötletei akkor jönnek, amikor nem foglalkoznak a zenéléssel. Légy nyitott az érzelmeidre és élményeidre, hagyd, hogy ezek határozzák meg az általad készített dalokat, ne fordítva! Ha havi két jó dalt írsz, vagy egyet, akkor sincs semmi gond, sőt.

A zenélésnek szórakoztatónak és izgalmasnak kellene lennie. Egyáltalán nem kellene őrlődnöd az írás folyamatában vagy az írás miatt. Ha ez mégis előfordul, akkor inkább tarts egy kis szünetet, majd fuss neki még egyszer!

 

Ne legyen kényszer a dalszövegírás! - Fotó: Unsplash

Tervezz hétről hétre!

A zenei szcénában tevékenykedőknek könnyű beleragadni egy hosszú távú jövőképbe, ami rövid távon disszonanciát kelthet. Igyekezz tehát a zenei életedet hétről hétre, dalonként élni!

Fontos, hogy maradj reális azzal abban a tekintetben, hogy milyen kézzelfogható dolgokat érhetsz el hetente. Írd le őket, és ragaszkodj a listához (még ha nem is határozod meg, hogy melyik napokon mit fogsz csinálni)!

Noha a kreativitást nem ütemezheted be, ha gondoskodsz a fizikai és mentális jóllétedről és vigyázol magadra, hétről hétre kitapasztalhatod, mikor vagy a legproaktívabb, a legkreatívabb. A trükk abban rejlik, hogy tisztában légy ezzel, és akkor ülj le dolgozni, amikor a leginkább tudsz alkotni.

Hogyan segíthetnek a mikrocélok a karrierépítésben?

Vigyázz magadra!

Fordítsd az időd legalább 20%-át öngondoskodásra „a szex, a drogok és a rock and roll” helyett! A mentális és fizikai egészség óriási hatással van az általad végzett munkára. Minél jobban érzed magad, annál jobb zenét csinálsz – ez tény.

Jóga, futás, meditáció, súlyemelés, sportolás, meditálás, öngondoskodó podcastok hallgatása, könyvek olvasása… tarts szünetet a bulizásban és az „zenész életmódban”, vagyis: vigyázz magadra! 

8 tuti módszer a (zenei) kiégés ellen

Elakadtál? Így növeld a zenei kreativitásod!

Hallgass több zenét!

Téged is lenyűgöz a nem zenész barátaid kiváló zenei ízlése, akik valójában több zenét hallgatnak, mint néhány előadó, producer vagy menedzser? 

Érdemes neked is képben maradni a feltörekvőkkel és olykor nosztalgiázni is! 

Az aktív hallgatás szintén fontos. Ha szeretsz egy dalt, próbáld megérteni annak a személynek az érzelmi állapotát, aki a dalt írta. Azáltal, hogy napi rendszerességgel tanulmányozol más előadókat, jobban megértheted saját energiáidat, illetve, hogy hogyan oszthatod meg azt egy-egy dalon keresztül pontosan úgy, ahogyan szeretnéd, hogy érzékeljék a hallgatók.

Óráról órára, napról napra próbálj meg kapcsolódni a zenéhez, ne csak darálj!

Merülj el a zenében! - Fotó: Unsplash

Gondolj a bevételi forrásokra!

Légy körültekintő és változatos azzal kapcsolatban, hogy hogyan teremtesz bevételi forrásokat magadnak! A zenéd szerepelhet filmben, TV műsorban, közösségi média oldalakon, podcastekben, ezáltal még több emberhez juthatnak el a számaid, ami több bevételhez vezet.

Ezenkívül, bár ez magától értetődik, mindenképpen használd a Spotify/Apple Music alkalmazásokat – a lejátszási listák révén ugyanis pénzhez juthatsz. Ott van még a Patreon is mint közösségi finanszírozást lehetővé tévő platform. 

Rajongókból mecénások: Patreon zenészeknek (1. rész)

Patreon zenészeknek - a jutalmak (2. rész)

Trükkök a Spotify algortimusának befolyásolására

Ki ne hagyjuk a KoncertBooking.com-ot, ami révén promóterek, menedzserek, megrendelők ezreihez juthatsz el, és akik a kisebb rendezvényektől kezdve a nagyobb eseményekig foglalhatnak nálad koncertet a platform segítségével villámgyorsan és egyszerűen.

A jövő elkezdődött! – Koncertbooking.com

Teljeskörű koncertszervezés mobilapplikációval!

Nagyon sok lehetőség kínálkozik a zenekészítők számára a bevételszerzésre, ezért ügyelj arra, hogy mindegyiket kihasználd! Ha karriered elején jársz, fontos, hogy olyasvalamivel keress pénzt, ami egyrészt jobbá tesz zenészként, másrészt a kapcsolatok és a tudás terén is előre visz. 

Így lépj egyről a kettőre a YouTube-on – 8 tipp a hatékony promócióhoz

A streaming új generációja: Twitch zenészeknek

Teremts kapcsolatokat!

Ismerd meg a helyi zenei élet fontos tagjait, majd tágítsd a kört, hogy még több szakemberrel, zenésszel támogathassátok egymást!

Ne feledd, hogy soha senki nem vette be még egyedül a zeneipart! Ne félj a tudásmegosztástól és attól, hogy elbuksz, ha nem csak magadra figyelsz, hanem néha másoknak is segítesz.

Tudományosan bizonyított tény, hogy azok a csoportok, amelynek tagjai tovább dolgoznak együtt, az idő előrehaladtával jobban teljesítenek, ezért törekedj arra, hogy hosszú távon is erős kötelékkel átszőtt hálózatot alakíts ki magad körül – ez a fenntartható zenei karrier egyik alappillére.

Ne törődj azzal, hogy az emberek mit gondolnak rólad!

Tudd: ha teljes munkaidőben szeretnél zenész lenni, az időnként pusztítóan nehéz lesz, és lesznek hónapok, amikor senki sem hisz benned, csak te magad. Ez rendben van, mindenkivel megesik. Köss egy megállapodást magaddal, hogy soha nem fog érdekelni, hogy mások mit gondolnak a munkádról, és ragaszkodj ehhez! Egyszerűen csak lépj tovább.

Ha a napjaid azzal töltöd, hogy azon rágódsz, hogy vannak, akik nem szeretnek, nem fogsz tudni teljesíteni. Rendben van, ha olyan zenét csinálsz, amilyet csak akarsz. Rendben van, ha végigmész egy-egy tanulási folyamaton. Rendben van, ha öt évnek kell eltelnie ahhoz, hogy azzá válj, akivé kell, hogy válj, és hogy az emberek elkezdjenek hinni benned.

Nem mindenki fog kedvelni, tehát ne hagyd, hogy mások véleménye lelassítson vagy befolyásolja az érzelmeidet az út során. Halld meg a segítő tanácsokat, építő kritikákat, de ne görcsölj azon, hogy páran leszólják a zenéd.

Mindig gondolj arra, hogy igenis keményen dolgozol azért, hogy elérd a kívánt eredményt. És arra, hogy ha kudarcot vallasz, az nem a kétkedők miatt lesz, hanem azért, mert nem dolgoztál elég keményen, hogy bebizonyítsd: tévednek.

Ha szeretnél közelebb érni álmaid megvalósításához, regisztrálj a KoncertBooking.com-ra és maxold ki az idei koncertszezont!

Forrás: royaltyexchange.com, kiemelt kép: Unsplash

Keretbeli felugró ablak(ok)

Időtúllépés

Időtúllépés

Kereséseinek száma meghaladta
az öt lehetőséget,
A további böngészéshez lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Típus

Típus

Regisztráció

Belépés

Regisztráció

Regisztráció

Az oldal használata regisztrációhoz kötött.

Szociális

Regisztráljon az alábbi lehetőségek egyikével

vagy

Regisztráció

A név megadása kötelező.
Az e-mail cím megadása kötelező.
A telefonszám megadása kötelező.
A jelszó megadása kötelező.
Az adatkezelési irányelvek elfogadása kötelező
A felhasználási feltétek elfogadása kötelező.
A KoncertBooking vízjeles cover fotó használata kötelező.
Van már profilod? Jelentkezz be!

Elfelejtett jelszó

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtette jelszavát, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Elfelejtett jelszó

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Jelszó megújítása

Jelszó megújítása

Ha elfelejtette a jelszavát, küldünk Önnek egy linket, amivel létrehozhat egy új jelszót, és visszajuthat a fiókjába.

Jelszó megújítása

Kérjük írja be új jelszavát.
Kérjük írja be új jelszavát mégegyszer.

Figyelem!

Figyelem!

A funkció használatához kérjük lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Meghívó küldése

Elfelejtett jelszó

Siker!

Siker!

Figyelem!

Figyelem!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Figyelem!

Figyelem!

Az aktivációs linked érvényessége lejárt! A Belépés/Aktiváló email újraküldése menüpontból kérhetsz újat.

Keresés mentése

Keresés mentése

Keresését hozzáadhatja a naptárához, így az eseményben lévő linket megnyitva mindig friss találatokat kaphat.

Kiemelt nap!

Előadói lista küldése

Hibás emailcím!
Nincsenek előadók kiválasztva

Ajánlat küldése

Ajánlat küldése

Hibás emailcím!

Listázó linkjének küldése

Listázó linkjének küldése

Hibás emailcím!
Név megadása kötelező!
Bezárás