Barion Pixel

KoncertBooking: NFT-k: egy új világ küszöbén állunk?

külföld - 2022.01.19

NFT-k: egy új világ küszöbén állunk?

A legtöbb zenésznek brutálisan nehéz pénzt keresni a streaming korszakban, főleg azután, hogy a koronavírus a koncertlehetőségeket is aláaknázta. Aggasztó, hogy a streamek 90%-a csupán az előadók felső 1%-ához jut el. Még egy olyan közepesen sikeres előadó is, mint Daniel Allan – akinek dalait 2020-ban több millióan játszották – csak havi néhány száz dollárt kap a streamelésért, ami miatt olyan munkákat kellett elvállalnia, mint más előadók zenéjének keverése és masterelése stb. És hogy hogyan jöttek a képbe a zenei NFT-k? A TIME magazin segítségével utána jártunk.

A zenei középosztály megalakulása

Az elmúlt időszakban Allan egy másik modell felé fordult, ami megteremtette számára az anyagi biztonságot és a kreatív szabadságot – megismerkedett az NFT-k világával. Míg a világjárvány alatt nagyrészt a négy fal között dolgozott, és nem tudott pénzt keresni élő koncertekkel, dalainak digitális másolatait NFT-ként – nem helyettesíthető tokenként – árulta darabonként több ezer dollárért. Ma már, ahogy ő mondja, keresetének 85%-a az NFT-kből származó bevételekből áll.

Zenészek százai követik Allant ebbe a világba. Összességében az NFT-s zenészeknek nem az a céljuk, hogy a slágerlisták élére kerüljenek, hanem a technológiai határok feszegetése, valamint megélhetés biztosítása a zeneipart évtizedek óta uraló lemezkiadó rendszeren kívül. „Nem hiszem, hogy ez a rendszer gazdag zenészeket teremt” – mondja Allan. „Inkább egy zenei középosztályt hoz létre."

Az idő majd eldönti, hogy a zenei NFT-k csupán a kriptopiac melléktermékei, vagy egy olyan releváns átalakító erő vívmánya, amely alapjaiban forgatja fel a zeneipart. Míg az optimisták egy új alkotói gazdaságról és művészi autonómiáról beszélnek, a szkeptikusok aggodalmaknak adnak hangot a hasznosság miatt, és hogy a zenei NFT-k jelenlegi modellje képes-e túlmutatni a a kriptokommunikációban erősen érintett zenészek egy csoportjánál?

Az viszont bizonyos, hogy a lehetőségek végtelenek, ha arról van szó, hogy mit lehet eladni NFT-ben. Például: koncerteken beszerezhető tárgyak, dalok közzétételi jogai, kiadatlan zenerészletek, digitális alkotások, archivált koncertfelvételek és még sok minden más…

Az NFT-k lekörözhetik a lemezkiadókat és a streaming óriásokat?

Ki költ több ezer dollárt olyan lemezekre, amelyek korábban 99 cent értékűek voltak az iTunes-on? A zenei NFT-k korai vásárlói közül sokan kripto-rajongók, akik anyagilag fektetnek bele magába a rendszerbe. Vásárlásaik egyszerre spekulatív eszközök és ideológiai kiállások. „Ahogyan te olyan műalkotásokat vásárolsz, amelyeket a lakásodba szeretnél kihelyezni, én is szeretném hallgatni ezt vagy azt a zenét és élvezni – így más érzés birtokolni” – mondta Brett Shear, NFT-gyűjtő, aki 45 NFT-dalt birtokol már. Ezekért több mint 40 ETH-t (jelenleg 177 000 dollár) fizetett. „Örülök, hogy pénzt adhatok olyan előadóknak, akiknek hiszek az elképzeléseiben – és ezen felül úgy gondolom, hogy a zenei NFT-k sokkal értékesebbek lesznek a jövőben.” – vallja a gyűjtő.

Egyes művészek példátlanul sok pénzt szednek össze az NFT-rajongóktól: a chicagói rapper, Ibn Inglor például 92 000 dollárt gyűjtött össze azzal, hogy különféle dolgokat értékesített számukra – köztük a következő albuma jogdíjainak egy részét – NFT-ként. De sok zenész számára ugyanilyen fontos az elhivatott rajongótáborral való kapcsolatépítés a Discordon (az NFT- és kriptorajongók kedvelt platformján). Allan például napi 6-8 órát tölt a rajongóival a Discordon. Mivel sokan vásároltak tőle, rajongói érzelmileg és anyagilag is befektetnek a sikerébe. Ő pedig a következő projektjéhez még inkább le akarja bontani a falat művész és rajongó között. „Azt akarom mondani nekik, hogy íme 20 demó, készítsünk együtt egy EP-t” – tette hozzá.

A közösség és az infrastruktúra kiépítése során Allan és mások az NFT-ket a nagy zenei kiadók jelenlegi rendszerének életképes alternatívájának tekintik. A kiadók már régóta a zeneipar bástyái, hiszen készpénzt, mentorálást, tömeges terjesztést és különféle karrierstratégiákat biztosítanak az előadóknak. De cserébe általában átvállalják a kreatív irányítást és birtokolják a jogokat, lehetővé téve számukra az adott zene felhasználását – örökre. Az NFT-hívő zenészek úgy vélik, hogy egy olyan új modell, mint a Catalog (NFT piactér), képes lehet pénzügyi stabilitást, kreatív szabadságot és közösséget biztosítani az alkotóknak.

Haleek Maul is hisz az NFT-k erejében, miután a zeneiparban eltöltött egy évtized tükrében kiábrándult a kiadók uralmából. „Nagyfokú volt a manipuláció, és nem vettem kellően figyelembe a tágabb művészi látásmódomat” – nyilatkozta a szakember. A múlt hónapban Maul 4 dalt adott el NFT-ként 56 ETH-ért (most 261 000 dollár). Maulnak virágzó Discordja is van, és az NFT-eladásokból származó pénzösszegeket egy zenei és művészeti stúdió felépítésére használja fel Barbadoson. „Korábban a rajongótáborod nem tudott beleszólni a kiadásba. De most mindannyian együtt vagyunk a kiadó” – vallja.

Egy újabb példát említve, Latashá, egy Los Angelesben élő zenész, aki több mint 50 zenei és multimédiás NFT-t adott el, azt mondja, hogy a kiadók képessége, hogy az alapoktól kezdve tehetségeket neveljenek, már az NFT-k megjelenése előtt hanyatlóban volt. „Évek óta nem léptem kapcsolatba olyan kiadóval, amely teljes mértékben a zenészekért volt, az ő fejlődésükkel foglalkozott” – mondja. „A művészeknek olyan platformokon kellett előbb népszerűséget szerezniük dalaikkal (vagy bármi mással), mint az Instagram, a TikTok vagy a Twitter, mielőtt egy kiadó egyáltalán rájuk nézett volna. Fontosnak tartom, hogy a zenészek gondoljanak az autonómiájukra is.”

Ahogy az egyes alkotók különböző ökoszisztémákat építenek maguk köré, az együttműködési erőfeszítések is egyre nagyobb lendületet kapnak. A Songcamp, a márciusban alapított kollektíva több tucat, korábban egymással kapcsolatban nem álló dalszerző számára biztosított dalszerzői táborokat. Az ezeken készült új alkotások több ezer dollárért kelnek el a Catalogon. 

A nagy iparági szereplők is szeretnék kivenni a részüket az NFT-kből, remélve, hogy nem maradnak le. A Warner Music Group partneri kapcsolatban áll a Genies-szel, egy digitális avatarokat és hordozható eszközöket gyártó céggel, de az Universal Music Group is tett már lépéseket a tokenvilág meghódítására.

Jelenleg a legnagyobb piac a Nifty Gateway nevű platform az NFT-k világában. A legnevesebb ügyfelei közé tartozik a The Weeknd, Zedd és Halsey.

Említésre méltó még az Origin Protocol (amit 3LAU, Lupe Fiasco és Ryan Tedder is választott), vagy olyan kisebb platformok, mint a Crypto.com, a SuperRare, az OpenSea, a Foundation vagy a Zora.

Gyerekcipőben járó technológia

Az NFT-rekordok valószínűleg soha nem fogják helyettesíteni a streaming szolgáltatókat és azok egyszerű használhatóságát. (A 2018-ban épült Audius kriptográfiai streaming platformnak körülbelül 7 millió havi aktív felhasználója van, szemben a Spotify 381 milliójával.) Nem beszélve arról, hogy a zenei NFT terület sokak számára komoly belépési korlátokkal rendelkezik: előnyben részesíti azokat az előadókat, akik a technológiában jártasak, extrovertáltak és képesek folyamatosan online lenni, tartalmakat készíteni. 

És egyelőre az NFT-k célja inkább fogalmi, mint funkcionális. Nem úgy kell elképzelni, hogy Martin Shkreli megvásárolhatja a Wu-Tang Clan Once Upon a Time in Shaolin című művének egyetlen példányát. Mások is hallgathatják a dalt, sőt bármit hallgathat bárki. A legtöbb esetben a vásárlók nem veszik meg a felvétel vagy kompozíció tényleges jogait, ami azt jelenti, hogy többnyire „virtuális kérkedésért” és olyan előadók támogatásáért fizetnek, akikről úgy érzik, hogy a hagyományos rendszer alulértékeli őket.

Mat Dryhurst, aki a digitális zene élvonalába tartozó projekteken dolgozik – beleértve az AI-t is – szkeptikus az NFT-k zenei téren való elterjedésének módját illetően. „Nem vagyok 100%-ig meggyőződve arról, hogy a gyűjthető tárgyak mechanizmusa tökéletesen illeszkedik egy kriptozenei ökoszisztémához” – mondja. „Szeretnék olyan módokat látni az előadók támogatására az albumkészítési folyamatban, amely nem foglalja magában mindazokat, amiket a Web2 [az internet jelenlegi iterációja, ahogy a legtöbb ember ismeri] már lehetővé tett.

Dryhurstot jobban érdekli az, hogy hogyan használhatók fel az NFT-k és az NFT-hez hasonló technológiák olyan zenei kollektívák létrehozására, amelyek közösen birtokolhatnak egy fizikai koncertteret vagy hangstúdiót. „Számomra alapvetően a zene éltető eleme a lényeg, az, hogy helyet adunk az embereknek, ahol együtt zenélhetnek és élvezhetik a zenét” – mondja. „Az optimisták azon gondolkodnak, hogyan vehetjük át a virtuális térben – mint például egy Discord-csoportban – közös céllal rendelkező idegenek figyelmét, és hogyan koordináljuk őket terek vagy terek hálózatának támogatására a való életben.”

További sikerek a zenei NFT-k világában:

Jacques Greene és LuckyMe: LuckyMe jelenleg a kriptovalutában való közzétételi jogok blokkláncon keresztüli értékesítésének lehetőségeit kutatja,

3LAU: A blokklánc/kriptotechnológia hatalmas szószólója. 11,6 millió dolláros eladást hozott az Ultraviolet című, blokklánc-exkluzív album kiadásával.

DeadMau5: 2020 decemberében indította útjára első NFT-jét, amikor eladott egy videót a SuperRare-en keresztül, amely 49 777 dollárért kelt el.

Grimes: Grimes NFT projektje nagyjából 7 millió dollárt hozott a konyhára.

Akárhogy is, a zenei NFT-k máris megváltoztatták sok olyan zenész életét, akiknél az előző rendszer kudarcot vallott. „Úgy éreztem, hogy a karrierem egy része csak egy bizonyos típusú zenéről szólt, amit muszáj volt csinálnom – és néha nem igazán kapcsolódtam hozzá” – vallotta be Daniel Allan. „Úgy érzem, hogy az NFT-k és általában a Web 3 sokkal tágabb teret teremthet a művészet számára.”

Forrás: TIME.com, cyberprmusic.com, kiemelt kép: Unsplash

Hasonló cikkek

Furcsa zenei kollabok, amik végül kultikussá váltak külföld - 2024.04.24
Elkészült az első mesterséges intelligencia által generált zenei videó külföld - 2024.04.07
A világ legkülönlegesebb hangszerei #1 - kalandozás a meditatív hangzásvilágban külföld - 2024.03.30
Zene és divat #2 - A punkok stílusa külföld - 2024.03.23
Innovatív zenei startupok 2024-ben – fókuszban a digitalizáció és a mesterséges intelligencia külföld - 2024.03.20
A legjobb online platformok zenetanuláshoz #1 külföld - 2024.03.17
Városok, amelyek kihagyhatatlanok a zene szerelmeseinek #2 külföld - 2024.03.14
A jövő zenéje #3: Output Co-Producer Pack Generator külföld - 2024.03.11
Zene és fenntarthatóság #4 - Kinetikus táncparkettek külföld - 2024.03.10
Tudjuk, mit olvasol idén tavasszal - kedvenc gitározásról szóló könyveink (1. rész) külföld - 2024.03.02
A jövő zenéje #2: az 5 legjobb generatív AI chatbot, amelyet neked is ismerned kell külföld - 2024.02.25
A playlistek ereje: hogyan befolyásolják a lejátszási listák a streamelési számokat és az előadók sikerességét? külföld - 2024.02.23
Az Eagles zenekar kéziratainak illetéktelen birtoklása miatt kezdődött bűnper New Yorkban külföld - 2024.02.21
Zene és fenntarthatóság, 3. rész - környezettudatos fesztiválok Európában külföld - 2024.02.11
Grammy-díjak 2024: íme a nyertesek listája külföld - 2024.02.05
A leghasznosabb appok zenészeknek (5. rész) - együttműködést támogató felületek külföld - 2024.02.03
Mi az a YouTube Samples és miért jó neked, ha zenész vagy? külföld - 2024.01.24
Zenei hagyományok #2: a korai jazz New Orleans-ban külföld - 2024.01.21
Szabadjára engedett kreativitás, avagy a Morning Pages technika külföld - 2024.01.17
Zenei hagyományok #1: klubkultúra Berlinben külföld - 2024.01.10
Műfajok nyomában, 3: a K-pop külföld - 2024.01.07
Zene és fenntarthatóság #2: zenészek, akik aktívan tesznek a környezetvédelemért külföld - 2023.12.10
Érdekességek a zene világából #1 - Valóban a zene a közös nyelvünk? külföld - 2023.12.06
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #6 – Podcastek a zenei üzletágról külföld - 2023.12.04
Új funkciókat jelentett be a TikTok: megérkeztek az előadói profilok! külföld - 2023.12.01
Elhunyt Shane MacGowan, a Pogues frontembere külföld - 2023.12.01
Disney-dalokkal érkezik Magyarországra a The King's Singers külföld - 2023.11.29
Tudjuk, mit olvasol idén télen! - Kedvenc dobolásról szóló könyveink külföld - 2023.11.20
YouTube zenészeknek, 4. rész: a legjobb csatornák DJ-knek külföld - 2023.11.15
Zene és fenntarthatóság, 1. rész: The Climate Gig külföld - 2023.11.08
Loudly: zenekészítés generatív mesterséges intelligenciával külföld - 2023.11.06
Hat év után ismét magyar csillag a Rising Stars-ban külföld - 2023.11.02
Műfajok nyomában, 2. rész: a trap zene külföld - 2023.10.27
Európában tovább nőttek a beszedett jogdíjak 2022-ben külföld - 2023.10.26
Megváltozik a Spotify jogdíj modellje 2024-től külföld - 2023.10.26
Nemzetközi díjat nyert a Larry külföld - 2023.10.23
Slash és zenekara, a Myles Kennedy & The Conspirators jövőre Budapesten lép fel külföld - 2023.10.20
Konferenciák, showcase-ek 2024-ben, amelyekre megéri jelentkezni külföld - 2023.10.18
A zeneipar szuperhősei, a szuperrajongók külföld - 2023.10.15
Kiadták az Electronic supergroup legjobb dalait külföld - 2023.10.14
A leghasznosabb appok zenészeknek (4. rész) - dalszerző alkalmazások külföld - 2023.10.02
Dalszerzők napja a mesterséges intelligencia jegyében külföld - 2023.09.29
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #5 – Podcastek a dalírásról külföld - 2023.09.24
TuneCore tanulmány: a megkérdezett indie előadók 27%-a használt már mesterséges intelligenciára épülő zenei eszközöket külföld - 2023.09.22
Eltűnsz a teendők között? A legjobb projektmenedzsment applikációk zenészeknek külföld - 2023.09.10
Tanulj, fejlődj, inspirálódj #5 – a legjobb szakmai podcastek dobosok számára külföld - 2023.08.08
Tedd próbára magad! - Külföldi dalszerző versenyek, amelyekre érdemes jelentkezni külföld - 2023.08.02
Itt a Meta legújabb fejlesztése, az Instagram Threads külföld - 2023.07.17
Gumicukor hegy, Bob Hope imitátor, kiskacsák - furcsa backstage igények világsztároktól (1. rész) külföld - 2023.06.18
Műfajok nyomában, 1. rész: a világzene külföld - 2023.04.20
ChatGPT-4: a zeneipar forradalmasítása mesterséges intelligenciára épülő nyelvi modellekkel külföld - 2023.04.16
Szakmázásra fel! - A legjobb zenei konferenciák Európában 2023-ban külföld - 2023.04.03
A régi zenék jobbak, mint a maiak? (2. rész) külföld - 2023.03.22
Az Apple Music önálló alkalmazást készített a klasszikus zene kedvelőinek külföld - 2023.03.21
Beköszöntött a „robotzene” kora, avagy egyre inkább teret hódít a mesterséges intelligenciával történő zenekészítés külföld - 2023.03.18
Már majdnem megvagy az új lemezeddel? Így készíts/készíttess ütős albumborítót hozzá! külföld - 2023.02.27
Megérkezett a Spotify új funkciója, a mesterséges intellingecián alapuló DJ külföld - 2023.02.23
„Lennél a Valentinom?” – 9 power couple a modern zene világából külföld - 2023.02.10
Március 19-én zárul a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál versenyére való jelentkezés! külföld - 2023.02.08
Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött külföld - 2023.02.06
Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben külföld - 2023.02.01
George Michael, Missy Elliott, a Joy Division/New Order is jelölt a Rock & Roll Hírességek Csarnokába külföld - 2023.02.01
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #4 – „Nők a zenében” podcastek külföld - 2023.01.31
YouTube zenészeknek, 3. rész: fókuszban a zenei marketing külföld - 2023.01.23
Francia jelentés: csalnak a streaming hallgatottsággal külföld - 2023.01.16
Ava Max új lemezt ad ki külföld - 2023.01.11
Zene és divat kapcsolata: a flapperektől a hippiken és a punkokon át a kevert stílusokig külföld - 2023.01.09
YouTube zenészeknek, 2. rész - Branding, kritika, edukáció külföld - 2023.01.04
Nem csak a gamerek Mekkája: Discord zenészeknek külföld - 2022.12.30
Az elektronikus zene legfőbb online piactere: a Beatport és ami mögötte van külföld - 2022.12.29
7 nélkülözhetetlen ingyenes alkalmazás útközbeni zenéléshez külföld - 2022.12.27
Mentálhigiéné a zeneiparban, 1. rész: Támogató szervezetek, platformok külföld - 2022.12.20
YouTube zenészeknek, 1. rész: a 7 legjobb csatorna dobtanuláshoz külföld - 2022.12.20
Vigyázz, kész, TikTok #3: live streaming a TikTokon – van értelme? külföld - 2022.12.14
Innováció a zsebedben – niche zenei mobilappok, amikre érdemes odafigyelni #1 külföld - 2022.12.07
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #3 – Gitárról szóló podcastek külföld - 2022.12.04
#SpotifyWrapped: 2022 legnépszerűbb dalai, előadói, podcastjai és trendjei külföld - 2022.12.01
A bolygó az egyetlen táncparkettünk – zenei rendezvények és a fenntarthatóság külföld - 2022.11.24
Rádió vs. streaming – a milleniálok inkább a streamingben hisznek! külföld - 2022.11.22
Vigyázz, kész, streaming – így maxold ki az Apple Music-ot! külföld - 2022.11.18
Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben külföld - 2022.11.17
Zenész/sorsok – a legnézettebb zenei témájú filmek (1. rész) külföld - 2022.11.14
Az Amazon lekörözi a Spotify-t és az Apple Musicot? külföld - 2022.11.12
A független zenészek Mekkája, avagy a Bandcamp és ami mögötte van külföld - 2022.10.27
Egy tanulmány szerint a nők még mindig alulreprezentáltak a globális zeneiparban külföld - 2022.10.14
Új filmzenei albuma jelenik meg az Oscar-díjas Hans Zimmernek külföld - 2022.10.10
Hogyan használd a Redditet rajongótáborod növelésére? Mondjuk! külföld - 2022.10.07
Itt az új social média-őrület, a BeReal! Ismerd meg és használd ki a benne rejlő lehetőségeket! külföld - 2022.09.28
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára #2 külföld - 2022.09.02
Spotify & Shopify: így alakítsd át az előadói profilodat egy virtuális bolttá külföld - 2022.07.26
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron #2 – 2022 eddigi legjobb zenei könyvei külföld - 2022.07.25
Lehetsz-e digitális nomád zenei producerként? Spoiler: IGEN! Mutatjuk, hogyan! külföld - 2022.07.20
Városok, amelyek kihagyhatatlanok a zene szerelmeseinek külföld - 2022.07.18
Cél: a világot jelentő deszkák, avagy tippek a nemzetközi zenei karrier felépítéséhez külföld - 2022.07.04
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron – kedvenc zenei szakkönyveink külföld - 2022.06.15
A rap rövid története + 4 dolog, amit kerülj el (kezdő) rapperként külföld - 2022.06.13
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára külföld - 2022.06.08
Patreon zenészeknek - a jutalmak (2. rész) külföld - 2022.05.13
Mit olvasnak a híres zenészek? 1. rész külföld - 2022.05.11
Nem csak a 20 éveseké világ – előadók, akik 30-on túl lettek sikeresek külföld - 2022.04.27
A leghasznosabb appok zenészeknek (1. rész) külföld - 2022.03.28
#RiotGirls, avagy nők, akik megváltoztatták a zeneipart külföld - 2022.03.08
AR és VR technológia a zenében - ez lenne a jövő? külföld - 2022.02.15
Trükkök a Spotify algortimusának befolyásolására külföld - 2021.12.14
Ügyelj a biztonságra, avagy tippek rendezvényszervezőknek! külföld - 2021.11.09
A legkülönlegesebb zenei alműfajok az elmúlt 25 évből – 1. rész külföld - 2021.10.20
Jövőre Budapesten koncertezik a Red Hot Chilli Peppers! külföld - 2021.10.13
A 9 legjobb fülmonitor 2021-ben külföld - 2021.03.10
Less be a világsztárok luxusturnébuszába! külföld - 2021.03.03

Keretbeli felugró ablak(ok)

Időtúllépés

Időtúllépés

Kereséseinek száma meghaladta
az öt lehetőséget,
A további böngészéshez lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Típus

Típus

Regisztráció

Belépés

Regisztráció

Regisztráció

Az oldal használata regisztrációhoz kötött.

Szociális

Regisztráljon az alábbi lehetőségek egyikével

vagy

Regisztráció

A név megadása kötelező.
Az e-mail cím megadása kötelező.
A telefonszám megadása kötelező.
A jelszó megadása kötelező.
Az adatkezelési irányelvek elfogadása kötelező
A felhasználási feltétek elfogadása kötelező.
A KoncertBooking vízjeles cover fotó használata kötelező.
Van már profilod? Jelentkezz be!

Elfelejtett jelszó

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtette jelszavát, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Elfelejtett jelszó

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Jelszó megújítása

Jelszó megújítása

Ha elfelejtette a jelszavát, küldünk Önnek egy linket, amivel létrehozhat egy új jelszót, és visszajuthat a fiókjába.

Jelszó megújítása

Kérjük írja be új jelszavát.
Kérjük írja be új jelszavát mégegyszer.

Figyelem!

Figyelem!

A funkció használatához kérjük lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Meghívó küldése

Elfelejtett jelszó

Siker!

Siker!

Figyelem!

Figyelem!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Figyelem!

Figyelem!

Az aktivációs linked érvényessége lejárt! A Belépés/Aktiváló email újraküldése menüpontból kérhetsz újat.

Keresés mentése

Keresés mentése

Keresését hozzáadhatja a naptárához, így az eseményben lévő linket megnyitva mindig friss találatokat kaphat.

Kiemelt nap!

Előadói lista küldése

Hibás emailcím!
Nincsenek előadók kiválasztva

Ajánlat küldése

Ajánlat küldése

Hibás emailcím!

Listázó linkjének küldése

Listázó linkjének küldése

Hibás emailcím!
Név megadása kötelező!
Bezárás