Barion Pixel

KoncertBooking: 5 technológiai trend, ami 2025-ben nagy hatással lesz a zeneiparra

külföld - 2024.09.22

5 technológiai trend, ami 2025-ben nagy hatással lesz a zeneiparra

Az új technológiák, amelyek 2025-ben nagy (vagy inkább még nagyobb) hatással lesznek a zeneiparra, nemcsak a zeneszerzést és -terjesztést formálják át, hanem a hallgatói élményt is. Lássuk, melyek ezek a forradalmi technológiai trendek!

Mesterséges intelligencia és generatív zenealkotás

A mesterséges intelligencia forradalmasítja a zeneipart, átalakítva a kreatív folyamatokat és az élményteremtést. Egyre több zenész, producer és hangmérnök használ AI-t a zeneszerzés, mixelés és produkció területén, mivel ezek a technológiák jelentős idő- és erőforrás-megtakarítást eredményeznek. A generatív AI eszközök lehetővé teszik új dallamok, harmóniák vagy akár teljes zeneművek automatikus létrehozását. Ezek a rendszerek analizálják a meglévő zenét, és ezen minták alapján képesek új, egyedi műveket alkotni, miközben a zeneszerző továbbra is irányítja a kreatív folyamatot. Ez a technológiai áttörés különösen az indie művészek számára lehet vonzó, akik gyakran korlátozott költségvetéssel és erőforrásokkal dolgoznak; az AI-támogatás segíthet nekik abban, hogy professzionális minőségű zenét hozzanak létre anélkül, hogy drága stúdióidőt kellene igénybe venniük vagy nagy csapatot alkalmazniuk. Például egy AI által létrehozott zenei alap, amelyet a zenész saját stílusához alakít, gyorsabb és hatékonyabb produkciós folyamatot eredményezhet, de természetesen nem veszi el a zenésztől az érdemet, hiszen a zenész az, aki vezérli a mesterséges intelligenciát.

Az AI nemcsak a zeneszerzés terén nyújt segítséget, hanem a hallgatói élményeket is személyre szabja. A streaming szolgáltatások, mint a Spotify vagy az Apple Music, egyre inkább kihasználják a mesterséges intelligenciát, hogy egyedi lejátszási listákat készítsenek a felhasználók zenehallgatási szokásai alapján. Az AI képes megérteni, hogy egy adott pillanatban milyen típusú zene illik a felhasználó hangulatához, így az élmény sokkal inkább személyre szabottá válik.

A jövőben a mesterséges intelligencia még inkább elterjedhet a dalszövegírásban is. Az AI-képes platformok már most is segítenek dalszövegek létrehozásában, amelyek akár tematikus irányvonalakhoz is igazíthatók. Emellett a hangkeverés és masterelés is egyre inkább AI-alapúvá válik, ami különösen az új műfajok megjelenését segítheti elő. Az AI algoritmusok képesek különböző zenei stílusokat ötvözni, amelyek korábban talán nem is léteztek, ezzel elősegítve a zenei innovációt és a kreativitást.

Olvasd el az összes mesterséges intelligenciáról szóló cikkünket ide kattintva!

Fotó: Canva

A blockchain felfutása

A blockchain technológia jelentős lehetőségeket kínál a zenei jogkezelés terén, amely régóta kihívásokkal küzd a jogdíjak pontos elszámolásában és a művészek megfelelő kompenzációjának biztosításában. A jelenlegi jogdíjkezelési rendszerek gyakran összetettek, lassúak és sok közvetítőn keresztül működnek, ami azt eredményezi, hogy a művészek csak késve, és néha pontatlan elszámolás mellett kapják meg a bevételeiket. A blockchain technológia ezt a folyamatot alapjaiban változtathatja meg. A blockchain egyik legnagyobb előnye, hogy decentralizált és változtathatatlan digitális nyilvántartásokat vezet.

Ez azt jelenti, hogy minden zeneműhöz egy egyedi digitális azonosító kapcsolható, amely tartalmazza a szerzői jogok tulajdonosainak részletes adatait. Amikor egy dal lejátszásra kerül egy streaming platformon, vagy eladásra kerül valamilyen formában, a blockchain segítségével azonnal nyomon követhetővé válik, hogy ki a jogosult jogdíjakra és pontosan mennyi pénzt kell kifizetni. Míg korábban a jogkezelés gyakran ügynökségek és kiadók feladata volt, a blockchain lehetőséget ad a művészeknek arra, hogy közvetlenül kezeljék jogaikat és bevételeiket. 

Továbbá a blockchain technológia segíthet abban is, hogy a jogtulajdonosok közvetlenül részesülhessenek a digitális platformokon történő felhasználásokból, például streamingből vagy letöltésekből. A „smart contracts", vagyis az okos szerződések révén automatikusan végrehajthatóvá válnak a kifizetések, ha a feltételek teljesülnek. Például, ha egy dalt meghallgatnak egy streaming platformon, a blockchain alapú rendszer automatikusan rögzíti az eseményt, és azonnal jogdíjakat oszt ki a jogosultaknak, anélkül, hogy erre bármilyen közvetítői szervezet lenne szükség. A zeneiparban gyakori probléma, hogy sokszor nem egyértelműek a szerzői jogi tulajdonviszonyok, ami bonyodalmakhoz vezethet a jogdíjak elosztásában. A blockchain ezt a problémát úgy oldja meg, hogy minden adat átlátható és nyomon követhető.

A blockchain technológia tehát egy új korszakot hozhat a zenei jogkezelésbe.

Fotó: Canva

A VR és az AR elterjedése

A virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) technológiák egyre nagyobb szerepet játszanak a zeneiparban, új dimenziót adva a zenei élményekhez. Ezek a technológiák nem csupán gazdagítják a koncertélményeket, de lehetőséget teremtenek arra is, hogy a rajongók teljesen új módon kapcsolódjanak kedvenc művészeikhez és zenéikhez. A VR és AR révén a zenei események sokkal interaktívabbá, személyre szabottabbá és minden eddiginél magával ragadóbbá válhatnak.

A VR technológia lehetővé teszi, hogy a rajongók virtuálisan részt vegyenek koncerteken anélkül, hogy fizikailag jelen lennének. Egy VR-koncert során a nézők egy virtuális térbe kerülnek, ahol szinte valós időben követhetik az eseményeket, és olyan helyeken lehetnek „jelen", ahová egy hagyományos koncerten nem lenne lehetőségük eljutni, például a színpad közelében vagy akár a művészek között. Ezáltal a VR technológia a zenei élmények eddig nem tapasztalt szintjét kínálja, megszüntetve a földrajzi korlátokat, és lehetővé téve, hogy akár a világ másik feléről is élvezhessünk egy koncertet, mintha ott lennénk. Ezen kívül a VR koncertek során a felhasználók gyakran interaktív elemeket is átélhetnek. Például a nézők különböző kameraállások között válthatnak, befolyásolhatják a vizuális effekteket, vagy akár közvetlen kapcsolatba léphetnek más résztvevőkkel egy virtuális közösségi térben. Ez a fajta interaktív élmény forradalmasíthatja a koncertek élvezetét, és különösen vonzó lehet azoknak a művészeknek, akik szeretnék szorosabb kapcsolatot kialakítani rajongóikkal.

A zenei videók szintén új életre kelhetnek a VR technológia révén. Ahelyett, hogy a hagyományos kétdimenziós videókra korlátozódnának, a rajongók egy teljesen körülöttük lévő, háromdimenziós világban találhatják magukat. A VR zenei videók által a nézők maguk fedezhetik fel a teret, mintha egy „interaktív film" részesei lennének. Vagyis a rajongók nem csupán passzív megfigyelők, hanem aktív résztvevői lehetnek a zenei élménynek, ahol saját döntéseik alapján fedezhetik fel a történetet és a látványvilágot.

A kiterjesztett valóság (AR) technológia lehetővé teszi, hogy a való világban zajló koncertekhez virtuális elemeket adjanak hozzá. Az AR technológiával a rajongók okostelefonjuk vagy AR-szemüvegük segítségével valós idejű vizuális effekteket, grafikákat és interaktív elemeket láthatnak, amelyek közvetlenül a koncerten jelennek meg. Például a színpad felett feltűnhetnek dinamikusan változó grafikai elemek, a zene ütemére mozgó hologramok, vagy a nézők saját eszközeiken keresztül kiegészítő információkat láthatnak a zenékről és az előadókról. Az AR másik előnye, hogy lehetővé teszi a közönséggel való közvetlenebb interakciót. Az élő koncertek során például a rajongók AR alkalmazások segítségével virtuális ajándékokat küldhetnek az előadóknak, vagy különféle játékokat játszhatnak a többi nézővel, ami még szorosabbá teszi a művész és a közönség közötti kapcsolatot. Az AR technológia tehát nemcsak a látványt, hanem az élményt is fokozza, új szintre emelve a közönség részvételét az élő események során.

Ahogy ezek a technológiák fejlődnek, a zenei élmények egyre személyre szabottabbá és interaktívabbá válnak. Képzeljük el például, hogy egy rajongó nemcsak részt vehet egy virtuális koncerten, hanem közvetlenül befolyásolhatja az események menetét, megválaszthatja a vizuális effekteket, vagy akár az előadás közepén „beszélgethet" a művészekkel egy virtuális valóságban. Az AR pedig tovább fokozhatja a hagyományos koncertélményeket, úgy, hogy elmossa a határokat a valós és a virtuális világ között.

Ezt olvastad már? AR és VR technológia a zenében - ez lenne a jövő?

Fotó: Canva

DIY lehetőségek

Az már nem újdonság, hogy a digitális platformok és a közösségi média megjelenése radikálisan átalakította a zeneipart, különösen a független művészek számára, akik így egyre nagyobb teret kapnak. A DIY (csináld magad) filozófia népszerűségének növekedése által a zenészek részben a saját kezükbe vehetik a karrierjük irányítását, ami nagyobb önállóságot, függetlenséget biztosít számukra.

A streaming platformok, mint a Spotify, a SoundCloud vagy a Bandcamp, forradalmasították a zenei elérhetőséget és demokratizálták a zenekiadást. Ezeken a platformokon a független művészek közvetlenül feltölthetik saját zenéiket, elérve a globális közönséget. A közösségi média, mint a YouTube, az Instagram vagy a TikTok tovább fokozza a szabadságélményt. Ezek a platformok lehetőséget adnak a művészeknek arra, hogy közvetlenül kommunikáljanak a rajongóikkal, saját brandet építsenek, és aktívan részt vegyenek a zenéjük népszerűsítésében. 

Hasonló szellemiségben hívtuk életre digitális koncertfoglaló asszisztensünket, a KoncertBooking.comot is, ami által a prdukciókat még több potenciális megrendelő, illetve közönség megismerheti. Mindegy, hogy egy zsákfaluból vagy a fővárosból indul az előadó vagy a zenekar, blues-t vagy rapet játszik, fiatalok vagy érett zenészek alkotják, mivel a KoncertBooking azért jött létre, hogy lehetőséget adjon mindenkinek, akár a kisebb zenekaroknak is az érvényesülésre. A platform függetlenséget, állandó kiajánlást, nonstop elérhetőséget, lényegesen kevesebb adminisztrációt, közvetlen kapcsolatot kínál a megrendelővel, és persze több bevételt nyújt. Ahogy a digitális eszközök fejlődnek, egyre több lehetőséget kínálnak az önálló alkotásra és a zeneipar demokratizálódására.

Összességében a DIY platformok és a digitális eszközök révén a független művészek számának növekedése hozzájárul egy új, sokszínűbb, kreatívabb zenei világ kialakulásához, ahol a zenészek nagyobb szabadságot és kontrollt gyakorolhatnak karrierjük és művészetük felett.

Ez is érdekelhet: Miért érdemes zenekarként regisztrálni a KoncertBooking.com-ra?

Fotó: Canva

A streaming új dimenziói

A streaming már most is a zeneipar domináns formája, és ez a tendencia várhatóan 2025-re tovább fejlődik, innovatív modellekkel gazdagodva. Az új előfizetéses szolgáltatások nem csupán a passzív zenehallgatásra összpontosítanak majd, hanem interaktív élményeket kínálnak a rajongóknak, még szorosabbá téve a kapcsolatot művészek és közönségük között. Ezek az új modellek átalakítják a zeneipart, fokozva a rajongói élményt, miközben a művészeknek is új bevételi forrásokat teremtenek.

Az új streaming modellek középpontjában az interaktivitás áll. Egyre több platform fog olyan szolgáltatásokat kínálni, amelyek lehetővé teszik a művészek számára, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek a rajongóikkal élő közvetítések, virtuális koncertek vagy Q&A (kérdés-válasz) szekciók során. Ez nemcsak az élő zenei élményeket hozza közelebb, de lehetőséget ad arra is, hogy a rajongók valós időben kommunikáljanak kedvenc előadóikkal, személyre szabott üzeneteket kapjanak, vagy részt vegyenek exkluzív backstage eseményeken. A jövőben ezek az élmények egyre inkább részét képezik majd az előfizetéses csomagoknak, magasabb szintű bevonódást és rajongói lojalitást biztosítva.

A hagyományos streaming szolgáltatások, mint a Spotify vagy az Apple Music, ma már milliónyi dalhoz nyújtanak hozzáférést, de a jövőbeli modellekben az exkluzív és egyedi tartalmak fognak kiemelkedni. Ezek a tartalmak olyan exkluzív dalokat, remixeket, albumokat vagy koncertfelvételeket jelenthetnek, amelyeket csak a prémium előfizetők érhetnek el. A művészek számára ez egy újabb eszközt kínál a rajongóik elkötelezésére és a zenéjük megkülönböztetésére, miközben a felhasználók számára olyan élményeket nyújt, amit csak a bennfentesek élhetnek át. Például egy előadó a következő albumának exkluzív demóverzióit elérhetővé teheti az előfizetők számára, vagy élő streamben mutathat be dalokat a megjelenés előtt. 

A zenehallgatás már most is nagyban személyre szabható a streaming platformokon, de a jövőben ez még inkább testreszabottá válik. A mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás segítségével a streaming szolgáltatások pontosan felismerik majd a felhasználók zenehallgatási szokásait, hangulatát, sőt, aktuális helyzetét is. Ennek köszönhetően olyan egyénre szabott lejátszási listák és zenei ajánlások várhatóak, amelyek még inkább igazodnak a felhasználók napi rutinjához vagy hangulatához. Egy magasabb szintű előfizetés a jövben lehetővé teheti, hogy a rajongók részt vegyenek egy virtuális meet and greet eseményen, vagy hozzáférjenek egyedi koncertélményekhez. Az előfizetők közvetlenül, anyagilag is támogathatják kedvenc művészeiket. Az ilyen típusú előfizetések segíthetnek a művészek számára új bevételi forrásokat teremteni, miközben a rajongók számára egyedi és interaktív élményeket kínálnak, amelyek jóval túlmutatnak a hagyományos zenehallgatási lehetőségeken.

Hamarosan tehát a streaming már nem csak arról fog szólni, hogy a felhasználók hozzáférhetnek egy hatalmas zenei könyvtárhoz, hanem arról, hogy exkluzív, interaktív és személyre szabott élmények részesei lehetnek. 

Kapcsolódó tartalom: Hogyan kerülhet fel a zenéd a Spotify népszerű playlistjeire?

Fotó: Canva

Hasonló cikkek

Hogyan segítheti a zenei menedzserek munkáját az AI? külföld - 2024.10.09
5 podcast, amit hallgatnod kell, ha érdekel a nemzetközi zenekiadás mibenléte külföld - 2024.10.05
Evelyn Glennie, Gaelynn Lea, Lachi: fogyatékossággal élő nők, aki megreformálják a zeneipart külföld - 2024.09.30
Hogyan kezdj bele a mesterséges intelligencia alkalmazásába zenészként? külföld - 2024.09.09
Nemcsak a zenében tehetségesek - a leggazdagabb női énekesek külföld - 2024.09.08
Női énekessel folytatja a Linkin Park külföld - 2024.09.06
A hip-hop ikonikus női alkotóit ünnepli egy nemrég nyílt kiállítás New Yorkban külföld - 2024.08.23
A legjobb alternatív zeneiskolák Európában - 1. rész külföld - 2024.08.08
Mit olvasnak a híres zenészek? 3. rész külföld - 2024.07.29
A legkülönlegesebb zenei alműfajok az elmúlt 25 évből – 2. rész külföld - 2024.07.28
Miért és hogyan fejleszd angol nyelvtudásod zenészként? külföld - 2024.07.16
Újít a TikTok: mostmár vízjel nélkül is letölthetők a videók külföld - 2024.07.11
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron #3 - Ülj ki a stégre és vedd kezedbe a leginspirálóbb életrajzokat! külföld - 2024.07.10
A 10 legjobb zenei szerkesztő program 2024-ben külföld - 2024.06.30
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek hangszerekről, zenei felszerelésekről külföld - 2024.06.26
Az alkalmi zenehallgatóktól a szuperrajongókig: a Spotify közönségszegmensei külföld - 2024.06.23
Hogyan működik és miért jó a Google text-to-music generátora, a MusicFX? külföld - 2024.06.14
Inspiráló zenei dokumentumfilmek esős napokra külföld - 2024.06.12
Hogyan alakítja át az AI a Z generáció zenei ízlését? külföld - 2024.06.06
Így hackeld meg a YouTube Shorts algoritmusát külföld - 2024.05.12
Nincs esély arra, hogy a mesterséges intelligencia teljesen leváltsa a zenészeket, és ez jól is van így külföld - 2024.05.05
A TV zenéje: sorozatok, amiknek a hangzásvilágát is imádjuk (1. rész) külföld - 2024.05.03
Global Music Report: jelentős növekedést produkált a zeneipar, de vannak problematikus területek külföld - 2024.04.28
Furcsa zenei kollabok, amik végül kultikussá váltak külföld - 2024.04.24
Elkészült az első mesterséges intelligencia által generált zenei videó külföld - 2024.04.07
A világ legkülönlegesebb hangszerei #1 - kalandozás a meditatív hangzásvilágban külföld - 2024.03.30
Zene és divat #2 - A punkok stílusa külföld - 2024.03.23
Innovatív zenei startupok 2024-ben – fókuszban a digitalizáció és a mesterséges intelligencia külföld - 2024.03.20
A legjobb online platformok zenetanuláshoz #1 külföld - 2024.03.17
Városok, amelyek kihagyhatatlanok a zene szerelmeseinek #2 külföld - 2024.03.14
A jövő zenéje #3: Output Co-Producer Pack Generator külföld - 2024.03.11
Zene és fenntarthatóság #4 - Kinetikus táncparkettek külföld - 2024.03.10
Tudjuk, mit olvasol idén tavasszal - kedvenc gitározásról szóló könyveink (1. rész) külföld - 2024.03.02
A jövő zenéje #2: az 5 legjobb generatív AI chatbot, amelyet neked is ismerned kell külföld - 2024.02.25
A playlistek ereje: hogyan befolyásolják a lejátszási listák a streamelési számokat és az előadók sikerességét? külföld - 2024.02.23
Az Eagles zenekar kéziratainak illetéktelen birtoklása miatt kezdődött bűnper New Yorkban külföld - 2024.02.21
Zene és fenntarthatóság, 3. rész - környezettudatos fesztiválok Európában külföld - 2024.02.11
Grammy-díjak 2024: íme a nyertesek listája külföld - 2024.02.05
A leghasznosabb appok zenészeknek (5. rész) - együttműködést támogató felületek külföld - 2024.02.03
Mi az a YouTube Samples és miért jó neked, ha zenész vagy? külföld - 2024.01.24
Zenei hagyományok #2: a korai jazz New Orleans-ban külföld - 2024.01.21
Szabadjára engedett kreativitás, avagy a Morning Pages technika külföld - 2024.01.17
Zenei hagyományok #1: klubkultúra Berlinben külföld - 2024.01.10
Műfajok nyomában, 3: a K-pop külföld - 2024.01.07
Zene és fenntarthatóság #2: zenészek, akik aktívan tesznek a környezetvédelemért külföld - 2023.12.10
Érdekességek a zene világából #1 - Valóban a zene a közös nyelvünk? külföld - 2023.12.06
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #6 – Podcastek a zenei üzletágról külföld - 2023.12.04
Új funkciókat jelentett be a TikTok: megérkeztek az előadói profilok! külföld - 2023.12.01
Elhunyt Shane MacGowan, a Pogues frontembere külföld - 2023.12.01
Disney-dalokkal érkezik Magyarországra a The King's Singers külföld - 2023.11.29
Tudjuk, mit olvasol idén télen! - Kedvenc dobolásról szóló könyveink külföld - 2023.11.20
YouTube zenészeknek, 4. rész: a legjobb csatornák DJ-knek külföld - 2023.11.15
Zene és fenntarthatóság, 1. rész: The Climate Gig külföld - 2023.11.08
Loudly: zenekészítés generatív mesterséges intelligenciával külföld - 2023.11.06
Hat év után ismét magyar csillag a Rising Stars-ban külföld - 2023.11.02
Műfajok nyomában, 2. rész: a trap zene külföld - 2023.10.27
Európában tovább nőttek a beszedett jogdíjak 2022-ben külföld - 2023.10.26
Megváltozik a Spotify jogdíj modellje 2024-től külföld - 2023.10.26
Nemzetközi díjat nyert a Larry külföld - 2023.10.23
Slash és zenekara, a Myles Kennedy & The Conspirators jövőre Budapesten lép fel külföld - 2023.10.20
Konferenciák, showcase-ek 2024-ben, amelyekre megéri jelentkezni külföld - 2023.10.18
A zeneipar szuperhősei, a szuperrajongók külföld - 2023.10.15
Kiadták az Electronic supergroup legjobb dalait külföld - 2023.10.14
A leghasznosabb appok zenészeknek (4. rész) - dalszerző alkalmazások külföld - 2023.10.02
Dalszerzők napja a mesterséges intelligencia jegyében külföld - 2023.09.29
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #5 – Podcastek a dalírásról külföld - 2023.09.24
TuneCore tanulmány: a megkérdezett indie előadók 27%-a használt már mesterséges intelligenciára épülő zenei eszközöket külföld - 2023.09.22
Eltűnsz a teendők között? A legjobb projektmenedzsment applikációk zenészeknek külföld - 2023.09.10
Tanulj, fejlődj, inspirálódj #5 – a legjobb szakmai podcastek dobosok számára külföld - 2023.08.08
Tedd próbára magad! - Külföldi dalszerző versenyek, amelyekre érdemes jelentkezni külföld - 2023.08.02
Itt a Meta legújabb fejlesztése, az Instagram Threads külföld - 2023.07.17
Gumicukor hegy, Bob Hope imitátor, kiskacsák - furcsa backstage igények világsztároktól (1. rész) külföld - 2023.06.18
Műfajok nyomában, 1. rész: a világzene külföld - 2023.04.20
ChatGPT-4: a zeneipar forradalmasítása mesterséges intelligenciára épülő nyelvi modellekkel külföld - 2023.04.16
Szakmázásra fel! - A legjobb zenei konferenciák Európában 2023-ban külföld - 2023.04.03
A régi zenék jobbak, mint a maiak? (2. rész) külföld - 2023.03.22
Az Apple Music önálló alkalmazást készített a klasszikus zene kedvelőinek külföld - 2023.03.21
Beköszöntött a „robotzene” kora, avagy egyre inkább teret hódít a mesterséges intelligenciával történő zenekészítés külföld - 2023.03.18
Már majdnem megvagy az új lemezeddel? Így készíts/készíttess ütős albumborítót hozzá! külföld - 2023.02.27
Megérkezett a Spotify új funkciója, a mesterséges intellingecián alapuló DJ külföld - 2023.02.23
„Lennél a Valentinom?” – 9 power couple a modern zene világából külföld - 2023.02.10
Március 19-én zárul a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál versenyére való jelentkezés! külföld - 2023.02.08
Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött külföld - 2023.02.06
Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben külföld - 2023.02.01
George Michael, Missy Elliott, a Joy Division/New Order is jelölt a Rock & Roll Hírességek Csarnokába külföld - 2023.02.01
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #4 – „Nők a zenében” podcastek külföld - 2023.01.31
YouTube zenészeknek, 3. rész: fókuszban a zenei marketing külföld - 2023.01.23
Francia jelentés: csalnak a streaming hallgatottsággal külföld - 2023.01.16
Ava Max új lemezt ad ki külföld - 2023.01.11
Zene és divat kapcsolata: a flapperektől a hippiken és a punkokon át a kevert stílusokig külföld - 2023.01.09
YouTube zenészeknek, 2. rész - Branding, kritika, edukáció külföld - 2023.01.04
Nem csak a gamerek Mekkája: Discord zenészeknek külföld - 2022.12.30
Az elektronikus zene legfőbb online piactere: a Beatport és ami mögötte van külföld - 2022.12.29
7 nélkülözhetetlen ingyenes alkalmazás útközbeni zenéléshez külföld - 2022.12.27
Mentálhigiéné a zeneiparban, 1. rész: Támogató szervezetek, platformok külföld - 2022.12.20
YouTube zenészeknek, 1. rész: a 7 legjobb csatorna dobtanuláshoz külföld - 2022.12.20
Vigyázz, kész, TikTok #3: live streaming a TikTokon – van értelme? külföld - 2022.12.14
Innováció a zsebedben – niche zenei mobilappok, amikre érdemes odafigyelni #1 külföld - 2022.12.07
Tanulj, fejlődj, inspirálódj! #3 – Gitárról szóló podcastek külföld - 2022.12.04
#SpotifyWrapped: 2022 legnépszerűbb dalai, előadói, podcastjai és trendjei külföld - 2022.12.01
A bolygó az egyetlen táncparkettünk – zenei rendezvények és a fenntarthatóság külföld - 2022.11.24
Rádió vs. streaming – a milleniálok inkább a streamingben hisznek! külföld - 2022.11.22
Vigyázz, kész, streaming – így maxold ki az Apple Music-ot! külföld - 2022.11.18
Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben külföld - 2022.11.17
Zenész/sorsok – a legnézettebb zenei témájú filmek (1. rész) külföld - 2022.11.14
Az Amazon lekörözi a Spotify-t és az Apple Musicot? külföld - 2022.11.12
A független zenészek Mekkája, avagy a Bandcamp és ami mögötte van külföld - 2022.10.27
Egy tanulmány szerint a nők még mindig alulreprezentáltak a globális zeneiparban külföld - 2022.10.14
Új filmzenei albuma jelenik meg az Oscar-díjas Hans Zimmernek külföld - 2022.10.10
Hogyan használd a Redditet rajongótáborod növelésére? Mondjuk! külföld - 2022.10.07
Itt az új social média-őrület, a BeReal! Ismerd meg és használd ki a benne rejlő lehetőségeket! külföld - 2022.09.28
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára #2 külföld - 2022.09.02
Spotify & Shopify: így alakítsd át az előadói profilodat egy virtuális bolttá külföld - 2022.07.26
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron #2 – 2022 eddigi legjobb zenei könyvei külföld - 2022.07.25
Lehetsz-e digitális nomád zenei producerként? Spoiler: IGEN! Mutatjuk, hogyan! külföld - 2022.07.20
Városok, amelyek kihagyhatatlanok a zene szerelmeseinek külföld - 2022.07.18
Cél: a világot jelentő deszkák, avagy tippek a nemzetközi zenei karrier felépítéséhez külföld - 2022.07.04
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron – kedvenc zenei szakkönyveink külföld - 2022.06.15
A rap rövid története + 4 dolog, amit kerülj el (kezdő) rapperként külföld - 2022.06.13
Tanulj, fejlődj, inspirálódj – a legjobb szakmai podcastek zenészek számára külföld - 2022.06.08
Patreon zenészeknek - a jutalmak (2. rész) külföld - 2022.05.13
Mit olvasnak a híres zenészek? 1. rész külföld - 2022.05.11
Nem csak a 20 éveseké világ – előadók, akik 30-on túl lettek sikeresek külföld - 2022.04.27
A leghasznosabb appok zenészeknek (1. rész) külföld - 2022.03.28
#RiotGirls, avagy nők, akik megváltoztatták a zeneipart külföld - 2022.03.08
AR és VR technológia a zenében - ez lenne a jövő? külföld - 2022.02.15
NFT-k: egy új világ küszöbén állunk? külföld - 2022.01.19
Trükkök a Spotify algortimusának befolyásolására külföld - 2021.12.14
Ügyelj a biztonságra, avagy tippek rendezvényszervezőknek! külföld - 2021.11.09
A legkülönlegesebb zenei alműfajok az elmúlt 25 évből – 1. rész külföld - 2021.10.20
Jövőre Budapesten koncertezik a Red Hot Chilli Peppers! külföld - 2021.10.13
A 9 legjobb fülmonitor 2021-ben külföld - 2021.03.10
Less be a világsztárok luxusturnébuszába! külföld - 2021.03.03

Keretbeli felugró ablak(ok)

Időtúllépés

Időtúllépés

Kereséseinek száma meghaladta
az öt lehetőséget,
A további böngészéshez lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Típus

Típus

Regisztráció

Belépés

Regisztráció

Regisztráció

Az oldal használata regisztrációhoz kötött.

Szociális

Regisztráljon az alábbi lehetőségek egyikével

vagy

Regisztráció

A név megadása kötelező.
Az e-mail cím megadása kötelező.
A telefonszám megadása kötelező.
A jelszó megadása kötelező.
Az adatkezelési irányelvek elfogadása kötelező
A felhasználási feltétek elfogadása kötelező.
A KoncertBooking vízjeles cover fotó használata kötelező.
Van már profilod? Jelentkezz be!

Elfelejtett jelszó

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtette jelszavát, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Elfelejtett jelszó

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Amennyiben nem kapta meg az aktiváló emailt, az alábbi mező kitöltésével, e-mail címének megadásával igényelhet újat.

Aktiváló email újraküldése

Kérjük írja be a felhasználójához tartozó email címét.
Nincs még profilod? Regisztrálj itt!

Jelszó megújítása

Jelszó megújítása

Ha elfelejtette a jelszavát, küldünk Önnek egy linket, amivel létrehozhat egy új jelszót, és visszajuthat a fiókjába.

Jelszó megújítása

Kérjük írja be új jelszavát.
Kérjük írja be új jelszavát mégegyszer.

Figyelem!

Figyelem!

A funkció használatához kérjük lépjen be
vagy regisztráljon itt!

Meghívó küldése

Elfelejtett jelszó

Siker!

Siker!

Figyelem!

Figyelem!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Kiemelt nap!

Kiemelt nap!

A listában szereplő árak eltérhetnek! Kérem kérjen a chaten felvilágosítást!

Figyelem!

Éjfél utáni fellépések esetén a helyes keresési dátum az újonnan induló nap dátuma. Pl. Egy szombaton kezdődő klub fellépés éjfél utáni időpontja vasárnap 01:00 kor keresendő!

Figyelem!

Figyelem!

Az aktivációs linked érvényessége lejárt! A Belépés/Aktiváló email újraküldése menüpontból kérhetsz újat.

Keresés mentése

Keresés mentése

Keresését hozzáadhatja a naptárához, így az eseményben lévő linket megnyitva mindig friss találatokat kaphat.

Kiemelt nap!

Előadói lista küldése

Hibás emailcím!
Nincsenek előadók kiválasztva

Ajánlat küldése

Ajánlat küldése

Hibás emailcím!

Listázó linkjének küldése

Listázó linkjének küldése

Hibás emailcím!
Név megadása kötelező!
Bezárás